Massagetechnieken

foto Thomas Nondh Jansen

Aandacht
We bepalen samen welke technieken worden toegepast. Dit gebeurt in een kort gesprek over wat je beweegt om naar een massagetherapeut te komen en wat je klachten en wensen zijn. De behandeling kan bestaan uit één van onderstaande massagetechnieken of een combinatie daarvan.
Via de huid, het onderhuids bindweefsel en de spieren worden de doorbloeding en lymfestroom gestimuleerd, en door het aanraken van energiebanen en energiecentra wordt het lichaam uitgenodigd om de energiestroom meer in balans te brengen. Aan het begin van de sessie bepalen we, aan de hand van jouw vraag, in samenspraak welke techniek wordt toegepast.
De aandacht in de aanraking is doorslaggevend voor het succes van de massage.
 
 

 • Klassieke massage

  schelp 1Strijkingen en knedingen hebben een invloed op onder meer de doorbloeding en de lymfestroom. Er is een werking op de huid, de spieren en het zenuwstelsel, en er komen stoffen vrij die kunnen zorgen voor bijvoorbeeld ontspanning. Hierdoor kan een krachtig effect merkbaar worden.

 • Energetische massage

  schelp 3Energie is samengesteld uit tegendelen; polariteiten. De één kan niet zonder de ander. Yin en yang, geven en nemen. Energie is ook de motor achter elke vorm van leven. Door verschillende oorzaken kan de energie stagneren. Alle materie vibreert, en een energetische massage heeft invloed op deze vibraties. Een massagevorm bij uitstek als er veel gedachtes, gevoelens en emoties zijn.

 • Voetreflexzonemassage

  schelp 8Voetreflexologie is een methode die al ruim 5000 jaar wordt toegepast. Empirisch onderzoek heeft uitgewezen dat het hele lichaam gereflecteerd is in de voet. Door massage van de reflexzones op de voeten wordt het hele lichaam aangeraakt. Een massage die behoorlijk “diep” kan raken en veel los kan maken.

 • Bindweefselmassage

  schelp 2De bindweefsellaag die onder de huid ligt, heeft verbinding met diepere lagen zoals spieren en organen. Er wordt dus “diep” aangeraakt. Wat nog “onderhuids” ligt en voor disbalans zorgt, wordt in beweging gebracht. Bindweefselmassage kan behulpzaam zijn bij het herstellen van harmonie.

 • Holistic pulsing

  schelp 7Nodigt uit om weer beweging te krijgen daar waar stagnatie is. Je houdt je kleding aan terwijl op de massagetafel ligt. Je lichaam wordt zachtjes in een wiegende beweging gebracht door de therapeut. Deze beweging stroomt door in heel het lichaam en herinnert je aan wie je in wezen bent. Een zachte en milde massagevorm, die mensen vaak zelfs kunnen ontvangen als er erg veel pijn is.

 • schelp 5