Feel Good stofjes

Misschien herken je dit: na een drukke werkdag ga ik eten klaarmaken. Mindful snijd ik de groenten. Heel ontspannen roer ik in de pan. Een relaxmoment. Ineens ben ik in gedachten op een plek waar ik vroeger genoten heb. Ik zit plots weer op dat terrasje met vrienden een biertje te drinken, of loop door dat stadje in de stralende zon. Heerlijk vind ik dat. Doordat ik me ontspan komen er stofjes vrij die er zomaar voor zorgen dat ik een leuke herinnering heb.

Andersom werkt het ook: als ik me een fijne herinnering helemaal terug voor de geest haal, komen er ontspanningsstofjes vrij.

Maar met stress werkt het ook zo! Wanneer ik aan een stressvolle situatie terug denk, worden er zomaar stress stofjes door mijn lichaam aangemaakt.

Oei! Dat is minder leuk. Hoezo minder leuk? Het is gewoon zo, en doordat ik weet dat het zo werkt is het niet zo heel erg. De stofjes zijn na korte tijd weer uitgewerkt. Hoewel….niet als je die stressvolle gedachten blijft maken, steeds opnieuw, en zeker niet als je in die stressvolle gedachten gelooft! Soms gebeurt dat zonder dat je het merkt.

 

Op de massagetafel kun je je bewust worden van deze mechanismen. Gevoelens en emoties kunnen komen en gaan. Soms kan een emotie overweldigend zijn. Dan is het altijd mogelijk om de techniek van het focussen toe te passen. Ik begeleid je hierin. Vanop een afstand kijk je begripvol naar je geraakte zelf. Zonder dat het je overweldigt.

 

Tijdens massagetherapie sessies kun je de wijsheid in je lichaam hervinden en opslaan.

Feel good stofjes. Altijd handig om bij je te hebben!